Rušiuoti produktus pagal:
Pavadinimą   
Kalorijas   
Angliavandenius   
Baltymus   
Riebalus   
 
Grupės
Produktai
Kiekis (g)
KCAL
Anglv.(g)
Baltym.(g)
Riebal.(g)
..
-
-
-
-
 
Viso:
0
0
0
0

file1552584_2cd6644d

Rodos dar visai neseniai atsisveikinome su vasara, o jau greitai sulauksime ir žiemos. Tai reiškia, jog šiuo laikotarpiu savo organizmą turime kaip galima daugiau aprūpinti vitaminais ir mikroelementais. Ruduo turtingas vaisiais ir daržovėmis – tais energijos šaltiniais, kurie prisotins jūsų organizmą energija visai žiemai. Svarbiausia nieko nepraleisti!

1.    Moliūgai

– nugalėtojai tarp daržovių pagal geležies kiekį. Šios spalvingos daržovės turi B, C, E, D, PP grupės vitaminų, o taip pat ir itin reto vitamino T, kuris turi įtakos organizmo apykaitos procesams. Moliūgas pektinų dėka iš organizmo pašalina toksinus, cholesterolio likučius ir šlakus.

2.    Obuoliai

– puikūs vaisiai, padedantys kovoti su rudens periodo šalutiniu poveikiu – silpnumu, mažakraujyste, širdies ir kraujagyslių ligomis. Obuoliai pagyvina odą ir padeda virškinimo procesui, o taip pat gerina regėjimą.

3.    Burokėliai

– daržovės, kurios praturtintos ląsteliena, vitaminu C, magniu, geležimi, variu ir fosforu. Burokėliai turi labai mažai kalorijų, nežiūrint į tai, kad jų šaknyse yra nemažai angliavandenių, kurie aprūpina organizmą energija ir suteikia daugiau ištvermės.

4.    Morkos

– pagrindinis karotino šaltinis. Morkos valo kraują, iš organizmo pašalina toksinus ir kenksmingas medžiagas, normalizuoja medžiagų apykaitą, didina visų vidaus organų aktyvumą.

5.    Vynuogės

– galingas antioksidantas. Vynuogės padeda kovoti su migrena, vynuogių sultys – tai gamtinis energijos šaltinis, kuris žaibiškai aprūpina organizmą energija.

6.    Slyvos

– puikus vaistas nuo aukšto kraujospūdžio ligos. Šis vaisius gerina galvos smegenų kraujotaką ir sumažina galvos skausmų riziką. Taip pat slyvos pašalina cholesterolį ir padeda kovoti su stresu.

7.    Grybai

– baltymų kiekio lyderiai. Jie padeda išvengti aterosklerozės ir užkerta kelią cholesterolio kaupimuisi kraujagyslių sienelėse. Grybai taip pat padeda suskaidyti riebalus.

8.    Avietės

– organinių rūgščių, vitaminų ir eterinių aliejų lobynas. Šios uogos stiprina kapiliarus ir puikiai kovoja su peršalimo ligomis.

9.    Kriaušės

– natūralus energijos šaltinis. Jos padeda kovoti su nuovargiu ir depresija. Kriaušės turi didelį kiekį biologiškai aktyvių medžiagų.

10.    Kopūstai

– daržovės, turinčios didelį kiekį augalinių baltymų ir vitaminų. Kopūstuose esanti ląsteliena padeda pašalinti iš organizmo šlakus ir cholesterolį. Rauginti kopūstai – pats geriausias vitamino C šaltinis.

Prastas oras – dar ne priežastis liūdėti. Tuo tarpu rudens vaisiai ir daržovės – geriausia priemonė kovoje su rudens nuovargiu ir bloga nuotaika. Įtraukite į savo maisto racioną sezoninius produktus ir iki kito sezono jūs praturtinsite savo organizmą reikalingu kiekiu vitaminų ir mikroelementų.