Rušiuoti produktus pagal:
Pavadinimą   
Kalorijas   
Angliavandenius   
Baltymus   
Riebalus   
 
Grupės
Produktai
Kiekis (g)
KCAL
Anglv.(g)
Baltym.(g)
Riebal.(g)
..
-
-
-
-
 
Viso:
0
0
0
0

Paprastai apie vitamininę dietą kaip išsigelbėjimą pagalvojama tada, kai iki išsvajotosios kelionės į paplūdimį lieka katastrofiškai mažai laiko, o figūra vis dar nėra tokia tobula kaip norėtųsi. Kalbama, jog padedant vaisiams ir daržovėms lieknėti yra paprasta, greita ir saugu. Tačiau ne viskas taip rožėmis klota – efektyvus ir, svarbiausia, stabilus svorio mažėjimas paprastai nepasiekiamas be tam tikrų metodų žinių ir subtilybių, leidžiančių išvengti pagrindinio šalutinio poveikio – metabolizmo sulėtėjimo.

1295125573_vitaminKlasikinė vitamininė dieta – tai 1 kilogramas bet kokių daržovių, pageidautina įvairių spalvų,  ir 0,5 – 1 kg šviežių vaisių per dieną.  Tokio maisto raciono laikantis visą savaitę, galima numesti nuo 5 iki 7 kilogramų nereikalingo svorio.

Dietos pliusai: turtingas ląsteliena maisto racionas išvaduos nuo vidurių užkietėjimo, o vitaminai iš natūralių produktų pagerins odos ir plaukų būklę.

Dietos minusai: maisto racione nėra visaverčių baltymų, todėl svoris krenta raumeninio audinio sąskaita. Galiausiai po savaitės tokios dietos jums reikės vartoti dar mažiau kalorijų, nei iki dietos, ir, kad vėl nepriaugti svorio, reikės apsiriboti labai griežtu ir ribotu meniu.

Šios dietos ilgiau kaip savaitę tęsti negalima, nes mityba vienomis daržovėmis ir vaisiais gali sukelti viduriavimą, skysčių trūkumą ir pilvo pūtimą.


Kaip lieknėti laikantis vitamininės dietos:

•    laikydamiesi šios dietos visiškai atsisakykite fizinių krūvio;

•    dietos savaitę po 30-60 min kasdien galite užsiimti mažai įtampos reikalaujančiais jogos pratimais arba tiesiog išeiti pasivaikščioti, kad palaikyti normalią medžiagų apykaitą;

•    stenkitės nepervargti, miegokite ne mažiau kaip 7-8 valandas per parą, stenkitės vengti stresinių situacijų;

•    po 7 dienų daržovių ir vaisių dietos pereikite prie subalansuoto sveikos mitybos raciono, kurio kaloringumas turi būti ne didesnis kaip jūsų pagrindinės medžiagų apykaitos plius 200-300 kilokalorijų skaičius. Priešingu atveju pridėsite po 100 kcal per savaitę prie tos energetinės vertės, kurią gausite padauginę esamą kūno svorį iš 20;

•    iš maisto raciono 3-4 mėnesiams po dietos visiškai pašalinkite rafinuotą cukrų, baltus miltus ir  hidrintus riebalus, kad stabilizuoti jūsų kūno svorį ir apetitą.