Rušiuoti produktus pagal:
Pavadinimą   
Kalorijas   
Angliavandenius   
Baltymus   
Riebalus   
 
Grupės
Produktai
Kiekis (g)
KCAL
Anglv.(g)
Baltym.(g)
Riebal.(g)
..
-
-
-
-
 
Viso:
0
0
0
0

Apie mitybą, svorio metimą, lieknėjimą, dietas, kalorijų skaičiavimą

Visaverčio maisto gaminimas, derinimas ir valgymas

Pateikiame pagrindines taisykles, kurias reikėtų įsidėmėti. • Maisto produktus geriausia troškinti, virti garuose arba mažame vandens kiekyje, arba kepti grilyje ...
daugiau...

Sveikos mitybos rekomendacijos

1. VALGYKITE MAISTINGĄ, ĮVAIRŲ, DAŽNIAU AUGALINĖS NEI GYVULINĖS KILMĖS MAISTĄ. Kasdien žmogaus organizmas turi gauti apie 40 maisto medžiagų: baltymų, ...
daugiau...

Mitybos poveikis sveikatai

Dabar yra sukaupta pakankamai mokslinių tyrimų duomenų, pagrindžiančių mitybos ir sveikatos ryšį. Dėl nesveikos mitybos atsiranda išeminė širdies liga, arterinė ...
daugiau...

Sveikos mitybos piramidė

Sveikos mitybos piramidė padės Jums pasirinkti maisto produktus, kad jūsų mityba būtų sveika. Ji iliustruoja mitybos įvairovės taisyklę ir parodo, ...
daugiau...

Apie vitaminus

Vitaminas A (retinolis)būtinas daugeliui organizmo audinių susidaryti ir normaliai jų būklei palaikyti. Trūkstant šiovitamino, silpnėja akies jautrumas šviesai, todėl žmogus ...
daugiau...

Apie mineralines medžiagas

Žmogui pakanka gauti su maistu labai mažai mineralinių medžiagų ir vitaminų, tačiau šios medžiagos yra būtinos organizmo medžiagų apykaitos procesams, ...
daugiau...

Apie angliavandenius

Angliavandeniai yra svarbiausias žmogaus energijos šaltinis. Jie skirstomi į tris grupes: paprastuosius angliavandenius (cukrus), sudėtinius angliavandenius (polisacharidus) ir skaidulines maisto ...
daugiau...

„Gerieji“ ir „blogieji“ riebalai

Prisotintieji riebalai. Šie riebalai kambario temperatūroje yra ne skysto pavidalo ir dažniausiai susidaro iš gyvulinių maisto produktų, pavyzdžiui, sviesto, kiaulienos ...
daugiau...

Apie riebalus

Riebalai yra svarbus energijos šaltinis. Jų energetinė vertė yra didžiausia palygimus su kitomis maisto medžiagomis. Su riebalais žmogus gauna polinesočiųjų ...
daugiau...

Apie maisto medžiagas

“Gerieji” ir “blogieji” riebalai Apie angliavandenius Apie mineralines medžiagas Apie riebalus Apie vitaminus ...
daugiau...

Mitybos rekomendacijos mažinant svorį

• kasdien suskaičiuokite suvartojamo maisto energinę vertę. Mityba turi neviršyti energinių poreikių- kiek suvartojate kcal, tiek ir išeikvokite; • valgykite ...
daugiau...

Badavimas

Daugelis žmonių yra nusistatę prieš kalorijas, nes jų perteklius tukina. Todėl norintys sulieknėti, galvoja, kad greičiausias būdas numesti svorio yra ...
daugiau...

Energijos eikvojimas įvairiose sporto šakose

Norint apskaičiuoti, kiek kalorijų per valandą išeikvojama sportuojant pasirinktą sporto šaką, žemiau pateikiama lentelė. Reikia turėti omenyje tai, kad skirtingo ...
daugiau...

Kalorijų eikvojimas seksualinės veiklos metu

Kalorijų eikvojimas seksualinės veiklos metu Jau seniai žinoma, kad seksas yra gera mankšta, bet lyg šiol dar niekas nebuvo padaręs ...
daugiau...

Kalorijų poreikis lieknėjant

Savo kūno svorį padauginkite iš 22 (lėta medžiagų apykaita), iš 24 (vidutinė medžiagų apykaita), iš 26 (greita madžiagų apykaita). Vyrai ...
daugiau...