Apie angliavandenius
Angliavandeniai yra svarbiausias žmogaus energijos šaltinis. Jie skirstomi į tris grupes: paprastuosius angliavandenius (cukrus), sudėtinius angliavandenius (polisacharidus) ir skaidulines maisto ...
daugiau...
daugiau...
„Gerieji“ ir „blogieji“ riebalai
Prisotintieji riebalai. Šie riebalai kambario temperatūroje yra ne skysto pavidalo ir dažniausiai susidaro iš gyvulinių maisto produktų, pavyzdžiui, sviesto, kiaulienos ...
daugiau...
daugiau...
Apie riebalus
Riebalai yra svarbus energijos šaltinis. Jų energetinė vertė yra didžiausia palygimus su kitomis maisto medžiagomis. Su riebalais žmogus gauna polinesočiųjų ...
daugiau...
daugiau...
Apie maisto medžiagas
“Gerieji” ir “blogieji” riebalai Apie angliavandenius Apie mineralines medžiagas Apie riebalus Apie vitaminus ...
daugiau...
daugiau...