Rušiuoti produktus pagal:
Pavadinimą   
Kalorijas   
Angliavandenius   
Baltymus   
Riebalus   
 
Grupės
Produktai
Kiekis (g)
KCAL
Anglv.(g)
Baltym.(g)
Riebal.(g)
..
-
-
-
-
 
Viso:
0
0
0
0

Visą savo temperamento jėgą ir subrendusią rudens aistrą gamta mums dovanoja kai kuriuose vaisiuose. Populiariausius ir labiausiai mėgstamus rudenį galime rasti ir savo vaisių pintinėje.

Osennie_fruktyMeilės vaisius. Prinokęs obuolys įkūnija jaunystę ir sveikatą. Įprask per dieną suvalgyti po keletą sultingų šių rudens vaisių – juose yra praktiškai visų mums reikalingų vitaminų ir mikroelementų.  Be to, obuolyje yra pektino, kuris nors ir nevirškinamas, tačiau puikiai pašalina iš virškinamojo trakto visas įmanomas „šiukšles“: toksinus, sunkiuosius metalus, radionuklidus. Odai ir dantų emaliui yra naudingos obuolių rūgštys, kurios kartu su taninais palankiai veikia žarnyno mikroflorą.


Dievų maistas. Būtent taip Kinijoje vadinami persimonai, iš kur ir kilę šie nuostabūs vaisiai. O kiniečiai jau nuo seno viską žinojo apie sveikatą ir harmoniją, todėl aprūpindavo savo nusilpusius imperatorius gydomaisiais ryškiai oranžiniais vaisiais. Iš pietų kilęs persimonas naudingas širdžiai, o kovoje su organizmo šlakais šis vaisius lenkia net obuolį. Be to, persimonas turi daugiau maistinių skaidulų, daug beta-karotino, kuris yra galingas antioksidantas ir kovoja su laisvaisiais radikalais. O jeigu jūs esate darboholikas, be persimono tikrai neapsieisite: šis saulės vaisius ramina nervų sistemą ir žymiai padidina darbingumą. Tik rinktis reikėtų jau prinokusius ir saldžius vaisius.

Vynas ir medus. Neabejotinas rudens stalo karalius – vynuogės. Vitaminas A, taip pat B, C, E, P grupės vitaminai, mineralinės druskos, vaisinės rūgštys, fosforas, kais, kalcis, magnis, manganas, geležis, jodas – štai toli gražu nepilnas sąrašas visų medžiagų, kurios yra šiose stebuklingose uogose. Būtent dėl jų vynuogės laikomos tikru energetiniu kokteiliu, suteikiančiu organizmui jėgų ir grožio. Taip, būtent grožio, ir tai tikrai nėra perdėta. Mat vynuogėse yra vitaminu E pratutintų polifenolių, kurie atsakingi  už odos būklę ir vykdo pagrindinę kovą su jos senėjimu. Vynuogės taip pat naudojamos norint atsikratyti celiulito, galūnių patinimo, gydant ultravioletinius nudegimus ir venų varikozę. Polinesočiosios rūgštys, esančios vynuogių aliejuje, tirpdo cholesterolio plokšteles, esančias ant kraujagyslių sienelių, tokiu būdu gelbėdamos mus nuo širdies ir kraujagyslių ligų.