Jeigu tvirtai nusprendėte atsikratyti nereikalingų kilogramų, žinokite: iš tiesų nėra nieko paprasčiau. Jums prireiks tik atkaklumo ir protingo požiūrio į problemą, ir rezultatų nereikės ilgai laukti: jūs tapsite sveikesni, jaunesni, lengvesni, judresni ir labiau besidžiaugiantys gyvenimu.
Pagrindinė sėkmės formulė – neapkrauti savęs nereikalingomis kalorijomis ir daugiau judėti. Taigi, prieš jus auksinės taisyklės norintiems tapti lieknesniais.
Teisingai maitinkitės. Stenkitės, kad jūsų maisto racionas būtų maksimaliai praturtintas naudingais produktais, ir kuo mažiau vartokite kenksmingų. Tokia paprasta ir protinga priemonė gali padėti jums atsikratyti keleto kilogramų, todėl, kad nuo jūsų stalo dings rūkyti produktai, taip pat produktai, kuriuose gausu konservantų, saldiklių ir kitų kenksmingų maisto priedų.
Nekamuokite savęs alkiu. Staigus maisto raciono kaloringumo apribojimas nepadės sublogti. Dažnai tokia priemonė tik sulėtina medžiagų apykaitą: organizmas pradeda dirbti kalorijų išsaugojimo režimu. Greičiausiai, protingi apribojimai jums būtini, nors daug kas priklauso nuo gyvenimo būdo, kūno sudėjimo ir kitų individualių veiksnių. Vidutiniškai paros maisto racionas turi turėti ne mažiau kaip 1500-1800 kalorijų.
Į lėkštę nedėkite per daug maisto. Žuvies, mėsos (vištienos) porcija, suvalgoma per vieną kartą, savo dydžiu neturėtų būti didesnė už kortų kaladę (mažiau 100 g). Jeigu jūsų lėkštėje puikuojasi didesnis maisto kiekis, visai įtikėtina, kad jūs persivalgote.
Gėrimai taip pat yra kaloringi. Dažnai mus aplanko apgaulingas jausmas, kad suvalgyta visai nedaug maisto, tačiau kiek valgio metu išgerta gėrimų, visai iškrenta iš atminties. Visi gėrimai, išskyrus vandenį, yra kaloringi: apie tai reikėtų prisiminti ir tada, kai siekiate sulčių stiklinės. Taurė vyno, priklausomai nuo rūšies, turi 120-180 kcal. Ypatingai maistingas yra alus. Gazuoti gėrimai, be viso kito, savo sudėtyje turi dirbtinių saldiklių, kurie kenkia sveikatai ir padidina norą vartoti angliavandeniais turtingą maistą. Jeigu per karščius norisi išgerti ko nors vėsaus, geriau pasirinkite žalią arbatą su ledo kubeliu.
Balti miltai turi išnykti nuo jūsų stalo. Iš baltų miltų pagaminti produktai didina cukraus kiekį kraujyje, priversdami kasą gaminti insuliną sustiprintu režimu. Tokia situacija išprovokuoja nekontroliuojamą apetitą ir bendrą energijos stoką.
Valgykite neskubėdami. Atsisėskite patogiai, atsipalaiduokite ir sekite, ką būtent dedate į burną. Dietologų teigimu, greitai prarytas maistas lieka nepastebėtas jūsų sąmonės, dėl to pasisotinimo procesas apsunkinamas.
Daržoves maistui galima vartoti žalias ir apdorotas. Tačiau naudingos medžiagos, įeinančios į morkų, svogūnų ir pomidorų sudėtį, lengviau pasisavinamos kulinariškai juos apdorojus. Atiduokite pirmenybę ryškiaspalvėms daržovėms. Ryškios, intensyvios spalvos daržovės turi daugiau antioksidantų, todėl geriau rinkitės oranžines morkas, raudonąją papriką, raudonąjį kopūstą. Tokie produktai padeda aktyviau apsisaugoti nuo senėjimo ir piktybinių procesų ląstelėse, sukeliančių piktybinius navikus.